НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
19 Березня, 13:38
Это архивная запись.

Музична комедія "Сватання на Гончарівці"

Дата:01 Грудня 2017
Час:19:00
Місце:Театр им.Н.В.Гоголя

улица Соборности (Октябрьская), 23  на карте Полтавы

тел.: Каса: (05322) 60-78- 61; довідка: (05322) 60-78- 56; театральний довідник: (099)602-79-08.

"Сватання на Гончарівці" - музична комедія Григорія Квітки-Основ’яненка та композитора Кирила Стеценка, що належить до скарбниці української класичної драматургії ХІХ століття. Сценічна історія цього твору у Полтавському театрі розпочалася ще у 40-х роках минулого  століття, і остання постановка датована 1967 роком. 

Постановку "Сватання на Гончарівці" здійснив Юрій Лисенко, згодом виставу поновлював  Петро Лисенко, який впродовж багатьох років  грав  у виставі  роль Олексія. До речі, у  цій виставі пройшли  акторську  школу  практично всі  провідні  артисти  театру (Стецько – Дмитро Васецький, нар. арт. України Віктор Мірошниченко,  Уляна – Віра Волкова, нар. арт. Тамара Кислицька, нар. арт. України Неллі Ножинова, засл. арт. України Маргарита Томм). Сценічне оформлення вистави створив художник Григорій Коваленко, яке зазнавало деяких змін у трактовці художника Анатолія Камарди.  Виставу, сповнену щирим гумором та динамічними сценами з життя, сьогодні відновили у репертуарі Полтавського театру, адже вона як і раніше приваблює  глядача. 

Дія відбувається під Харковом у селі Гончарівка. Кріпак-коваль Олексій кохає дівчину Уляну, але на шляху до щастя вони стикаються з випробуваннями. Дівчину батьки хочуть віддати за заможного нелюба – дурника Стецька, над яким усі глузують. Мати Уляни шанує Олексія за його золоті руки, та влада грошей вища за людські почуття. Відставний солдат Скорик, дядько Олексія, все ж допомагає влаштувати сватання на користь свого племінника. Нещасний Стецько, отримавши гарбуза, не може зрозуміти, що сталося, а закохані молодята радіють своєму щастю. 

"Сватання на Гончарівці" - твір, наділений водевільною інтригою, де лірика та гумор розкриваються у різножанрових музичних номерах, –актуальний та популярний і сьогодні.


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок