НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
21 Вересня, 20:32
Это архивная запись.

Соло для годинника з передзвоном

Дата:24 Листопада 2013
Час:19:00
Місце:Театр им.Н.В.Гоголя

улица Соборности (Октябрьская), 23  на карте Полтавы

тел.: Каса: (05322) 60-78- 61; довідка: (05322) 60-78- 56; театральний довідник: (099)602-79-08.

Освальд Заградник
Переклад зі словацької Василя Неволова
Ретро-гротеск на 2 дії
Тривалість вистави 2 година 20 хвилин
Виставу створили:
Постановка, сценографія, музичне оформлення –
лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка,
народний артист Росії,
лауреат Державної премії РСФСР ім. К.С. Станіславського
ОЛЕКСАНДР ДЗЕКУН
Балетмейстер – Світлана Мельник
Художник по світлу – Лариса Йова
Звукорежисер – Ігор Саблін
Помічник режисера – Євгенія Гостіщева
Постановочна частина:
Заступник директора з постановочної частини – О. Бондар
Нач. монтувального цеху – І. Лякун
Нач. електроцеху – Д. Мізін
Нач. радіоцеху – І. Саблін
Нач. столярного цеху – С. Мацугиря



Нач. бутафорського цеху – Н. Скороход
Нач. гримерно-пастижерського цеху – О. Ларіна
Нач. пошивочного цеху – Л. Нестеренко
Нач. костюмерного цеху – О. Яцкова
Нач. реквізиторного цеху – О. Лугова

Художній керівник театру – Олексій Коломійцев


Освальд Заградник – відомий словацький драматург, автор близько 30 п’єс.


Серед численних творів відомого словацького драматурга, саме «Соло для годинника з передзвоном» принесло йому визнання і всесвітню славу. Написана у 1972 році, п’єса отримала нагороду за кращий літературний дебют та Державну премію Словацької Соціалістичної Республіки. Визначною подією стала постановка п’єси у 1973 році А. Васильєвим під художнім керівництвом О. Єфремова на сцені МХАТу за участю славетних корифеїв: О. Андровської, М. Яншина, О. Грібова, М. Прудкіна, В. Станіцина. “Соло для годинника з передзвоном” належить до розряду «вічних» п’єс, тому вже сорок років не сходить зі сцен Європи, Росії, України.

Це історія про незвичайних, унікальних людей, світлих і зворушливо чуйних, які у складному, прагматичному сучасному світі зуміли зберегти справжню доброту, людяність, віру і щирість дружніх стосунків. Дія розгортається в будинку колишнього ліфтера пана Франтішека Абеля, де щоп’ятниці збираються на неймовірно бажані, традиційні вечори його друзі – мешканці будинку для літніх людей. Дивні зустрічі доволі дивних людей лишаються незрозумілими для онука пана Абеля Павела та його нареченої Даші. Молоде покоління прагне змін заради власного щастя, але постає перед випробуванням своїх моральних принципів.
Годинник іде, вимірюючи час, нагадуючи про циклічність життя та тлінність земного буття, залишаючи велику надію, що одного разу здійсниться найзаповітніша мрія і кожний почує соло срібного передзвону.

У виставі задіяні провідні актори театру і молодь, яка гідно прийняла естафету майстерності.
Психологічні глибини нового образу розкриє глядачеві корифей полтавської сцени – народний артист України Юрій Попов.
Відмовившись від амплуа «героя-коханця», відкриє нові грані акторської майстерності в психологічно складній ролі заслужений артист України Олег Шеремет.
Відомий комік нашого театру Володимир Морус створить незвичний образ мрійника, що прагне полагодити годинник на пожежній вежі по вулиці Фрунзе.
Здивує шанувальників полтавського театру незвичною виконавською манерою, створюючи яскравий образ «жінки срібного століття», актриса Людмила Тимофеєва.
Головною інтригою вистави є оригінальність постановки в жанрі ретро-гротеск режисера, сценографа, автора музичного оформлення – лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка, народного артиста Росії,
лауреата Державної премії РСФСР ім. К.С. Станіславського, лауреата премії України у галузі театрального мистецтва «Київська пектораль» ОЛЕКСАНДРА ДЗЕКУНА.

Телефон каси: +38(05322)7-27-31

Телефон для довідки: +38(05322)7-33-92


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок