НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
23 Вересня, 15:26
Это архивная запись.

Презентація книги "Незламний:Мустафа Джемілєв"

Дата:12 Квітня 2017
Час:11:00
Місце:Полтавская обласная универсальная научная библиотека им.Котляревского

улица Небесной Сотни (Ленина), 17  на карте Полтавы

тел.: Тел.: (05322) 2-17-83 Тел./факс: 56-99-30

Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І.П. Котляревського (Небесної Сотні, 17, 2 пов. кімн.213) запрошує 12 квітня об 11- 00 на презентацію книги Аліма Алієва та Севгіль Мусаєвої "Незламний: Мустафа Джемілєв", яка вийшла нещодавно у видавництві "Віват".

Мустафа Джемілєв є національним лідером кримських татар, символом єднання депортованого народу і повернення його на рідну землю. Він присвятив своє життя боротьбі з системою, величезною репресивною машиною, пройшов радянські тюрми, голодування, залякування — і переміг.

Але анексія Криму 2014 року розпочала новий виток випробувань. Тепер знаний дисидент, правозахисник, уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу на міжнародному рівні відстоює права своєї батьківщини. Історія його життя — це історія боротьби кримськотатарського народу.


У книзі зібрані понад 50 годин інтерв’ю, записаних протягом 2014—2016 років у декількох країнах, від анексії Криму до перемоги Джамали на Євробаченні, що супроводжуються художніми частинами та коментарями відомих особистостей, які добре знають Мустафу-ага. Як зазначають представники видавництва, ціна книги 100 грн., 10% з кожної книжки відходить дітям кримських політв’язнів.

У Полтаві книжку представлятимуть автори. Алім Алієв - український журналіст, громадський активіст. Народився в Узбекистані, виріс в Криму, допомагає переселенцям у Львові. Співзасновник громадської ініціативи "Крим SOS"

Севгіль Мусаєва-Боровик— українська журналістка, головна редакторка онлайн-видання "Українська правда", співзасновниця громадської ініціативи "Крим SOS".

У 2011–2013 роках була кореспондентом журналу "Forbes Україна", у 2014 році запустила ділове інтернет-видання Hubs і була його головним редактором. Спеціалізується на нафтогазовій тематиці та паливно-енергетичному комплексі. Провела власні журналістські розслідування про бізнес Сергія Курченка, нафтогазові справи Нестора Шуфрича і Миколи Рудьковського та статті доходів Юрія Іванющенка. П’ять разів отримувала "Премію ділових кіл PRESSзвание".

КримSOS — громадська ініціатива, створена 27 лютого 2014 року як Facebook-сторінка, для оперативного та об’єктивного висвітлення подій, які відбуваються в Криму у зв’язку з його незаконною окупацією Російською Федерацією. Згодом організація стала займатися наданням допомоги внутрішньо переміщеним особам із Криму і східної України.

З липня 2014 року КримSOS став виконавчим партнером Регіонального представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні. КримSOS має представництва в Києві, Львові Херсоні та Полтаві.

КримSOS надає гуманітарну та юридичну допомогу переселенцям, інформує про події в Криму, займається програмами соціальної адаптації для переселенців, а також адвокаційними проектами.


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок