НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
28 Березня, 14:12
Это архивная запись.

Культура як метод для суспільних змін

Дата:10 Травня 2018
Час:09:00
Місце:Галерея искусств

улица Европейская (Фрунзе), 5  на карте Полтавы

тел.: (0532) 56-35-40, (0532) 56-07-31

Проект ініційований KulturainMotion і Відкритий Простір, за підтримки програми Шведського інституту CreativeForce.

10 травня 2018 року з 9:00 до 17:00 в Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відбудеться воркшоп (від англ. – workshop – навчальний захід (нарівні із семінарами, курсами, майстернями), на якому учасники отримують знання самостійно; дослівний переклад – "робоча майстерня") для працівників культури.

Учасники ознайомляться з доступними методами та інструментами, що застосовуються в щоденній практиці культурними організаціями Швеції, Білорусі та України для роботи з аудиторією місцевих громад і сприяють їх становленню як драйверів розвитку суспільства, розглянуть приклади, які надихають, інклюзивні та демократичні кураторські практики, що сприяють взаємодії з різними віковими та соціальними групами і міждисциплінарному співробітництву. Проаналізовані приклади і власний досвід учасників можуть бути використані в роботі музеїв та інших культурних установ, а також окремих працівників культури.

Запрошені гості
зі Швеції та Білорусі поділяться знаннями та внесуть додатковий контекст для зустрічі.

Аннелі Беккман (Anneli Bäckman): Зрушення перспектив в практиці сучасного мистецтва і спільнотах. Аннелі в своїй презентації зупиниться на роботі БутчіркаКунстхалле (BotkyrkaKonsthall) по залученню різної аудиторії і спільнот методами сучасного мистецтва. Розповість про важливість саморефлексії, а також про невдачі як про процес руху вперед, навчання і створення нових знань. Вона розгляне методології та формати роботи з громадами, які можуть бути розроблені для реалізації культурного проекту. Як приклади Аннелі представить різні шведські художні та освітні проекти і програми, мета яких залучення і взаємодія з різними соціальними та віковими групами.

Анна Карпенко
: Кураторські практики і способи соціальної взаємодії в художньому контексті Білорусі. Анна в своїй презентації зупиниться на фігурі куратора в Білорусі, на соціальному залученні і роботі з контекстом. Розповість про проблематику культурних організацій (державних і незалежних) і відносинах між ними. Як приклади Анна зупиниться на проектах, побудованих на співробітництві і взаємодопомозі, де художні роботи є результатом взаємодії і спілкування.

Розклад:
8.30-9.00 Реєстрація
9.00-9.30 Введення
9.30-9.50 Знайомство
9.50-11.50 Презентація Аннелі Беккман (на завершення питання і відповіді)
11.50-12.00 Перерва
12.00-13.00 Презентація Анна Карпенко (на завершення питання і відповіді)
13.00-13.20 Презентація виставки
13.20-14.20 Ланч
14.20-16.20 Тематичні дослідження, робота в групах
16.20-16.50 Обговорення та висновок

Біографії: Аннелі Беккман (Anneli Bäckman (Швеція) кураторка, продюсерка, редакторка, письменниця. Отримала ступінь магістра у напрямку Кураторське мистецтво, Стокгольмський університет, бакалавр з напрямку Філософія / Критична теорія, Метрополітен Університет Лондон. З 2012 і по теперішній час – кураторка центру сучасного мистецтва БутчіркаКунстхалле (BotkyrkaKonsthall) і міжнародної програми резиденцій Бутчірка (Botkyrka). Бутчірка – невелике місто – сателіт Стокгольма. Своєю роботою центр БутчіркаКунстхалле прагне показати, як мистецтво може служити каталізатором "пожвавлення" міста.

Анна Карпенко (Білорусь) – незалежна кураторка і арт-менеджерка. Закінчила філософський факультет і аспірантуру Білоруського державного університету, і магістратуру візуальних і культурних досліджень Європейського гуманітарного університету (Вільнюс, Литва).

Організатори:


KulturainMotion (Швеція, Великобританія, Україна) заснована у 2010 році. Її члени поєднують академічні знання в галузі мистецтва, менеджменту, мов, і мають багаторічний досвід участі в проектах шведських неурядових організацій, пов’язаних з мистецтвом і громадянським суспільством. У співпраці з іншими організаціями KulturainMotion проводила міжнародні проекти, які включали художні, культурні та творчі лідерські програми в Швеції, Великобританії, Танзанії і різних регіонах України.

Платформа Відкритий Простір OpenPlace (Україна) заснована у 1999 році – це колектив художників, робота якого спрямована на розвиток творчих досліджень і встановлення зв’язків між художніми процесами і різними прошарками українського суспільства. Відкритий Простірмає багаторічний досвід в області мистецтва, освіти, соціокультурних досліджень, розробки та управління міжнародними проектами.

Організатори упевнені, що воркшоп дасть можливість вивчити спектр проблем, з якими стикаються культурні працівники, і допоможе знайти спільні шляхи їх вирішення.

Очікуваний результат воркшопу: серія пропозицій, які можуть бути використані в роботі музеїв та інших культурних установ, а також окремих працівників культури.

30 учасників можуть долучитися до проекту.
Щоб долучитися – реєструйтеся! Участь безкоштовна, реєстрація обов’язкова: https://bit.ly/2GHEH3E



разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок