НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
08 Травня, 05:28
Это архивная запись.

Виставка "Небезпека шукає казки"

Дата:17 Січ 2019 — 03 Лют 2019
Час:18:00
Місце:JUMP галерея современного искусства

улица Монастырская, 3  на карте Полтавы

тел.: +38 (067) 50-10-600

В галереї Jump відкрилася виставка "Небезпека шукає казки" Вартана Маркар'яна. В рамках виставки буде представлена серія графічних творів, що не експонувалися до цього.


Кураторський текст

"...серед задач сучасного світу важливу роль посідає діяльність щодо визначення ризиків для людства та вистроювання стратегій по їх мінімізації та зведення небезпек до мінімуму. Людина має бути готовою до будь-яких поворотів долі, ніщо не має її застигнути зненацька та налякати. Стан врівноваженого споживання має плавно переходити із одного витка в інший, шви ассамбляжу мають бути непомітними та замаскованими.
Довкола монолітного пейзажу простягається ліс – це периферія дискурсу, окраїна бажання, тихий шелест очерету не заслуговує власного імені та окремого звернення, він живе фоном, поміж його стеблів завертаються вихрі, губляться протяги й голосять безумці.

Ліс виставляє напоказ лише себе самого. Немає слідів чи самих фігур. Акцентується сама відстань від гілки до гілки, проміжки між очеретинами. Стрибок від дерева до
дерева у цьому кольорі стає випробуванням.

У фокусі художника знаходиться ситуація, в якій один крок не гарантує наступного сама можливість зору на крок вперед щоразу розсікається очеретиною. Можливо б іншу оптику дала казка, в якій небезпека проживається сповна і веде до ініціації героя, а не перетворюється в статистику ризиків та їх запобігання.

Останні роки основною тематикою в творчості Вартана Маркар’яна є урбаністичний, промисловий пейзаж, діалог людини і міста, пошуки, психологічні бар’єри людини. Часто працює з різними медіа, тому як вважає, для кожної теми є характерний матеріал і тільки він може повноцінно передати суть, форму, підкреслити ідею, сконцентрувати на собі, від нього залежить наскільки без збоїв буде зчитана інформація глядачем."

Виставка триватиме по 3/02.

Вхід вільний.


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок