НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
20 Травня, 03:19
Это архивная запись.

Виставка-експозиція "Історія одного польоту"

Дата:12 Гру 2018 — 30 Гру 2018
Час:11:00
Місце:Полтавская обласная универсальная научная библиотека им.Котляревского

улица Небесной Сотни (Ленина), 17  на карте Полтавы

тел.: Тел.: (05322) 2-17-83 Тел./факс: 56-99-30

Полтавська земля подарувала людству цілу плеяду видатних діячів в авіаційній і космічній галузях, серед яких – льотчик-космонавт, генерал-лейтенант авіації Георгій Тимофійович Береговий.

Ця людина не була в числі найперших… Але в критичний момент для історії космонавтики того часу, саме він взяв на себе найскладнішу місію – відповідальність за порятунок космічної програми в СРСР, будучи найстаршим в загоні космонавтів, єдиним, хто прийшов до нього із зіркою Героя Радянського Союзу на грудях, маючи за плечима військовий досвід і, мабуть, найцінніше – досвід льотчика-випробувача.

І вже в жовтні 1968 року з космодрому Байконур майже одночасно стартують одразу два кораблі "Союз". Це був ризик космічного масштабу. Першим стартує безпілотний "Союз-2", а через добу – "Союз-3" з Георгієм Береговим на борту.

Під час польоту Георгій Тимофійович провів багато важливих науково-технічних експериментів та зібрав цінну інформацію, яка дозволила вирішити ряд практичних завдань на шляху до вдосконалення космічних апаратів і створення космічних баз-станцій. Його політ став фундаментом безпеки наступних космічних польотів.

Нещодавно виповнилося півстоліття цього польоту.
З цієї нагоди у відділі документів із економічних та технічних наук відкрили виставку-експозицію "Історія одного польоту", де представлені документи про нелегкий шлях до глибин космосу та життя після польоту нашого видатного земляка Георгія Берегового, а також демонструються поштовий конверт і поштові марки із зображенням космонавта, ескізи яких виконав полтавський художник-графік Олексій Соболевський у 2011 році на замовлення Укрпошти.

Виставка діятиме до 30 грудня 2018 року.


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок