НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
20 Травня, 10:39
Это архивная запись.

Книжкова виставка «Бібліотека – центр читання, інформації і дозвілля»

Дата:17 Вер 2018 — 07 Жов 2018
Час:10:00
Місце:Полтавская обласная универсальная научная библиотека им.Котляревского

улица Небесной Сотни (Ленина), 17  на карте Полтавы

тел.: Тел.: (05322) 2-17-83 Тел./факс: 56-99-30

30 вересня відзначають Всеукраїнський день бібліотек. Цей день встановлено Указом Президента України від 14 травня 1998 року. Як зазначено в Указі, це свято виникло у зв’язку з великим внеском бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури та необхідністю подальшого підвищення їхньої ролі в житті суспільства.
Незважаючи на певні труднощі, бібліотеки поступово перетворюються на інформаційно-культурні центри, створюються медіатеки. Бібліотеки стають своєрідним "вікном у світ".
Вважається, що вперше аналоги сучасних бібліотек з’явилися ще близько 2,5 тис. років до нашої ери на Сході.

Це були зібрані в одному з древніх вавілонських храмів міста Ніппур глиняні таблички, на яких їх сучасники записали важливу інформацію для наступних поколінь.
У Давньому Єгипті бібліотеку називали "Притулок мудрості", "Дім життя", "Книжковий сад". Перша бібліотека Київської Русі була заснована Ярославом Мудрим при Софіївському соборі в Києві в ХІ столітті.
Нині у світі функціонують 570 тисяч бібліотек. В Україні діє понад 40 тисяч великих і маленьких бібліотек.

Розповісти про формування сучасної бібліотеки, проблеми та перспективи, інновації та виклики, що постають перед бібліотеками та бібліотекарями сьогодні – якраз і стало метою експозиції. Адже не секрет, що книгозбірні залишаються чи не єдиними в громаді безкоштовними закладами, які дають можливість і розвиватися, і удосконалюватися, і знайти орієнтир для себе в житті в плані освіти та занять різними видами творчості.
Це також центр суспільного життя, оазис комфортного перебування, спілкування, діалогу культур.

Книжкова виставка діє з 17 вересня по 7 жовтня 2018 року.
Підготувала її бібліотекар 1 категорії відділу обслуговування користувачів Тетяна Гусар.


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок