НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
22 Вересня, 08:41
Это архивная запись.

Виставка "Дотик кольором" Діани Дриги

Дата:20 Чер 2018 — 01 Лип 2018
Час:14:00
Місце:Литературно-мемориальный музей В.Г.Короленко

улица Короленко, 1  на карте Полтавы

тел.: (05322) 7-22-00, 7-92-82

Діана Василівна Дрига народилася 1985 року у невеличкому селищі міського типу Оржиця. Ще змалечку, років з чотирьох, вона часто любила малювати кольоровими олівцями на цупкому картоні. Найяскравішим спогадом того часу був епізод, коли серед сніжно-білої зими дівчинка несла згорнутий клапоть велетенського аркуша, на якому різнобарвно мерехтіли фантастичні квіти, дуже схожі на ті, які вирощувала її бабуся. Саме цей момент і став початковою точкою. Того лютого, але сонячного дня в крихітній душі загоралася вуглинка потягу до малювання. Потім були сільський садочок, школа, художньо-технічний коледж (м. Черкаси) і здобута професія "художник-виконавець", далі інститут (м. Кіровоград) і диплом бакалавра з промислового дизайну.

У 2009 році при Оржицькій дитячій музичній школі відділ культури і туризму відкрив клас образотворчого мистецтва, в якому Діана Василівна стала на посаді викладача. Так є і до теперішнього часу.

Першу свою картину олійними фарбами вона створила ще у 2006 році, будучи студенткою третього курсу інституту. То була "Черкасська осінь"- замальовка місцевого парку. Вперше працюючи новим матеріалом, в неї були присутні невпевненість і страх. Малювала дуже рідко, боячись зіпсувати фарби та полотно. Зробила кілька копій невеликого формату. З натури малювала дуже рідко- звикала "бачити" поступово. За період з 2006 по 2016 рік було створено близько 30-ти картин. Улюбленим жанром художниці був і залишається пейзаж. В них превалюють щирість та любов - то пейзажі настрою. За приклад можемо спостерігати такі полотна, як "Завесніло на Деркачівщині", "Дорога до лісу", "Один день з життя" та "Тихе надвечір’я".

З 2017 року у Діани Дриги розпочалася вже зовсім інша сторінка із зовсім іншим настроєм та підходом у їі захопленні живописом. З’явилося більше впевненості і бажання малювати - це вплив від щоденної практики і роботи з дітьми. Вона в цьому черпає своє натхнення, тим самим даруючи його своїм маленьким вихованцям. Не малу роль у розвитку хобі відіграють враження та подорожі. Назавжди в серце художниці поселилися українські Карпати. З подорожей ними вона привезла цілий цикл замальовок акриловими фарбами. А вже у грудні 2017 року в Оржицькому районному краєзнавчому музеї відбулася перша персональна виставка під назвою "Картинки з життя". Вона містила в собі понад 30 робіт, створених за останні пів року. У манері реалістичного живопису змальовані цілком повсякденні сюжети: місцеві пейзажі, будинки сусідів, побутові сцени, портрети рідних та знайомих, а також портрет на той час ще чотирирічного сина Антона. Найулюбленішою тематикою Діани є сільське тихе життя.

Найкращі зразки українського та зарубіжного образотворчого мистецтва справили на майбутню художницю неабияке враження ще з юних літ. Тетяна Яблонська, Катерина Білокур, Олександр Мурашко, Марія Приймаченко, Вінсент ван Гог, Клод Моне - найбільш яскраві персони, з кого вона прагнула брати приклад та цікавилася їхніми біографічними моментами.

На протязі всього часу, навіть у перших роботах Діани Дриги, простежується поєднання манери реалізму та імпресіонізму. Твори написані і основному у "низькій тональності", з переважанням темних приглушених кольорів, особливо помітні відтінки зеленого, які так подобаються Діані.

В експозиціі виставки "Дотик кольором" представлено 33роботи, створені протягом 2017-2018 років. Сюжети прості для сприйняття та теплі за змістом. Вони дають змогу побачити, що оточувало та що надихає художницю. Споглядаючи затишніі трепетні полотна, глядач може перенестися у мальовничі куточки Оржицького району та рідного села Онішки, побачити сусідів, які живуть поруччи здійснити подорож у Карпати.

Для непересічної особистості старенька хатка-мазанка- цілком буденна річ, а у маляра побачене може викликати цілу низку емоцій, котрі "виливаються" на полотно, як, наприклад, у картині "Весна під старою стріхою".

Виставка "Дотик кольором" виразно доводить глядачеві, що Діана Дрига – завжди несподівана, адже постійний пошук-одна зі стрижневих ознак її характеру.


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок