НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
29 Березня, 04:04
Это архивная запись.

Міжнародний день музеїв

Дата:18 Травня 2018
Час:11:00
Місце:Галерея искусств

улица Европейская (Фрунзе), 5  на карте Полтавы

тел.: (0532) 56-35-40, (0532) 56-07-31

Щороку 18 травня світова музейна спільнота відзначає Міжнародний день музеїв, нагадуючи, що музеї є важливим інструментом культурного обміну, збагачення культур, досягнення взаєморозуміння, співпраці та миру між людьми.

ICOM (Міжнародна Рада музеїв) щорічно обирає для Міжнародного дня музеїв тему, яка є висвітлює основні проблеми суспільства. Темою цьогорічного обрано "Гіперпідключені музеї: нові підходи, нові аудиторії".

Гіперпідключеність – це термін, який був введений у 2001 році для розробки сучасних засобів спілкування, таких як: електронна пошта, обмін миттєвими повідомленнями, телефон або Інтернет. Ця глобальна мережа з’єднань стає все більш складною, різноманітною та інтегрованою. У гіперпідключеному світі сучасності музеї приєднуються до цієї тенденції. Ось чому Міжнародна рада музеїв (ICOM) обрала тему "Гіперпідключені музеї: нові підходи, нові аудиторії" до Міжнародного дня музеїв 2018 року.

Без урахування всіх зв’язків які налагоджують музеї , неможливо зрозуміти повноту їх ролі у суспільстві. Музеї є невід’ємною частиною місцевих громад, культурного ландшафту та природного середовища. Завдяки технологіям музеї тепер можуть вийти далеко за рамки своєї основної публіки та знаходити нові аудиторії, завдяки цьому формуються нові нові підходи до своїх колекцій: це може бути цифрове оформлення їх колекцій, додавання мультимедійних елементів до виставки або щось таке просте, як хеш-тег, що дозволяє відвідувачам діляться своїм досвідом у соціальних мережах.

Однак не всі ці нові зв’язки пов’язані з технологією. Оскільки музеї прагнуть зберегти свою релевантність у суспільстві, вони посилюють свою увагу до проблем місцевої громади та різних груп, які її формують. Як результат, останніми роками ми стали свідками народження незліченних спільних проектів, організованих музеями спільно з меншинами, корінними народами та місцевими інституціями. Щоб залучити ці нові спільноти та посилити зв’язки між ними, музеї повинні знайти нові способи подання своїх колекцій та їх інтерпретації.

ІСОМ запрошує культурні установи всіх типів у всьому світі приєднатися до цього свята та змінювати свій підхід до своїх колекцій, вивчаючи всі зв’язки, які зв’язали їх з їхніми громадами, культурним ландшафтом та природним середовищем.

Наш музей, як і переважна більшість музеїв світу, 18 травня працює безкоштовно та радо зустрічатиме полтавців і гостей міста у своїх виставкових залах.

Крім того, відбудеться урочисте відкриття першого міського інформаційно-туристичного кіоску, демонстрація фрагменту екскурсії-театралізації "Кохання, шедеври і легенди"


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок