НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
19 Березня, 05:48
Это архивная запись.

Книжкова виставка "Конституційний процес в Україні за Центральної Ради"

Дата:19 Чер 2017 — 09 Лип 2017
Час:10:00
Місце:Полтавская обласная универсальная научная библиотека им.Котляревского

улица Небесной Сотни (Ленина), 17  на карте Полтавы

тел.: Тел.: (05322) 2-17-83 Тел./факс: 56-99-30

19 червня у відділі обслуговування користувачів відкрилася тематична книжкова виставка "Конституційний процес в Україні за Центральної Ради: від автономії до державності ( червень 1917 - січень 1918 рр.)".
Документи, представлені на експозиції, розповідають про буремні роки української революції початку ХХ століття. За тих історичних умов українці мали шанс побудувати власну державність.

Тоді ця мрія залишилася нереалізованою повною мірою, оскільки самостійна держава проіснувала недовго.
Адже доля України залежала від державних діячів, які уособлювали владу в країні і, на жаль, не мали єдності щодо цього важливого питання. Відтак протягом недовготривалої діяльності Центральної Ради під впливом різних чинників в її актах ідея широкої автономності змінилася на ідею "повної держави".

29 квітня 1918 року Центральна Рада схвалила текст Основного Закону – Конституції Української Народної Республіки ("Статут про державний устрій, права і вольності УНР".
Конституція містила низку положень, які відповідають сучасним конституційним нормам та залишаються актуальними для сьогодення.
Незважаючи на те, що Конституція УНР 1918 року не була введена в дію внаслідок різних обставин, вона посідає чільне місце в скарбниці української конституційної думки.

Виставка діятиме з 19 червня до 9 липня.


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок