НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
18 Травня, 20:39
Это архивная запись.

Виставка майстра художнього різьблення Івана Чеха

Дата:15 Чер 2017 — 20 Лип 2017
Час:10:00
Місце:Полтавская обласная универсальная научная библиотека им.Котляревского

улица Небесной Сотни (Ленина), 17  на карте Полтавы

тел.: Тел.: (05322) 2-17-83 Тел./факс: 56-99-30

15 червня відділ мистецтв спільно з Центром народної творчості та культурно-освітньої роботи управління культури Полтавської облдержадміністрації в рамках проекту "Творчий портрет" відкрили виставку робіт Івана Федоровича Чеха – майстра Національної спілки майстрів народного мистецтва України, дипломанта Полтавської обласної премії імені Панаса Мирного, учасника Всеукраїнських виставок, конкурсів, фестивалів, ярмарків народного мистецтва.

Представила майстра, який працює в Хорольському районному центрі дитячої та юнацької творчості керівником одразу двох гуртків – "Художня обробка древини" та образотворчого "Палітра", ведуча заходу – провідний методист ОЦНТ КОР Антоніна Полєтаєва. Вона розповіла, що вироби Івана Федоровича збрігаються в Державному музеї іграшки (м. Київ), санаторії ім. М.В. Гоголя (м. Миргород), базі відпочинку (с. Верхоли Полтавського району) та приватних колекціях.
Завідувач сектором відділу культурно-масової роботи з розвитку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, виставкової та видавничої роботи Центру Мілена Майорова вручила майстру 30 примірників каталогу та нагородила І. Чеха грамотою з нагоди відкриття персональної виставки.
Привітали колегу по цеху художник Леонід Колєсніков та різьбяр Валерій Моцар. Приймав вітання Іван Федорович і від члена Національної спілки майстрів Народного мистецтва України – Віри Забори.

Завітав на відкриття виставки й міський голова Хоролу Сергій Волошин, який пообіцяв наступну виставку Івана Чеха влаштувати в рідному місті.
Присутні отримали й музичний дарунок: Віра Мотчана виконала два романси. Ще один член "Клубу цікавих зустрічей" Віталій Бурмака зачитав вірш.
Завідувач відділу мистецтв Галина Вікторова побажала творчих успіхів автору та його сину Юрію, який теж пішов по стопах батька і створює чудові скульптури з дерева.
Виставка майстра була відкрита напередодні Дня медичного працівника, до якого Іван Федорович має найбезпосередніше відношення, адже за фахом він – лікар-стоматолог.
На виставці представлені скульптури майстра з різних порід дерев (липи, тополі, груші, акації, бузини та ін.) на героїчну та історичну тематики. Найбільша – репродукція Рубенса "Полювання на тигрів та левів" важить близько 30 кг.

Діятиме виставка до 20 липня.

Ведуча заходу – провідний методист ОЦНТ КОР Антоніна Полєтаєва.
Куратор заходу – завідувач сектором відділу культурно-масової роботи з розвитку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, виставкової та видавничої роботи Центру Мілена Майорова.



разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок