НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
18 Травня, 23:48
Это архивная запись.

Книжкова виставка-портрет "В імені його – зірок далеких світ"

Дата:12 Чер 2017 — 30 Чер 2017
Час:10:00
Місце:Полтавская обласная универсальная научная библиотека им.Котляревского

улица Небесной Сотни (Ленина), 17  на карте Полтавы

тел.: Тел.: (05322) 2-17-83 Тел./факс: 56-99-30

21 червня 2017 р. виповнюється 120 років від дня народження Юрія Васильовича Кондратюка (О. Г. Шаргея), українського вченого-винахідника, одного з піонерів розробки ракетної техніки й теорії космічних польотів.
Під іменем Кондратюка О. Г. Шаргей увійшов в історію космонавтики поряд з К. Е. Ціолковським, Ф. А. Цандером та іншими вченими. Випереджаючи свій час погляди на життя, проекти, прозорливість, сміливість і неординарні рішення дозволяють назвати О. Шаргея (Ю. Кондратюка) талановитим вченим, філософом, блискучим інженером, що збагатив спадщину світової філософії, науки та техніки.
У науково-технічній творчості Ю. Кондратюка виділяються такі три основні напрямки: дослідження і освоєння космічного простору, вітроенергетика, будівництво і механізація зерносховищ. Грандіозність і незвичайність характеризували усе творче життя Юрія Васильовича – будівництво найбільшого зерносховища, проект потужної вітроелектростанції тощо.
Але все ж справою життя Ю. В. Кондратюка була космонавтика.
Саме у цьому найповніше розкрився його творчий геній: розробка філософських поглядів на практичну космонавтику і ряд інших космічних проектів (потужних ракет-носіїв для польоту на Місяць і планети Сонячної системи, орбітальних науково-дослідних комплексів, транспортних кораблів постачання, міжпланетних проміжних баз, дзеркал-відбивачів, за допомогою яких використовується енергія сонячного проміння, котра утилізується поза земною атмосферою для глобальної зміни клімату цілих континентів і видозміни планети Земля).
Ніякі примхи життя не могли перешкодити Ю. В. Кондратюку створювати основи космічного світогляду і космічної техніки.
Нині іменем Ю. В. Кондратюка названі вулиці і проспекти, школи і музеї, засновані премії, стипендії та нагороди, встановлені пам’ятники і меморіальні дошки, зняті документальні фільми; один із кращих навчальних закладів України – Полтавський національний технічний університет носить його ім’я, в Полтавському музеї авіації і космонавтики представлена широка експозиція про життя і діяльність великого земляка.
Щоб віддати належну шану та підкреслити вагомість внеску Ю. В. Кондратюка у розвиток космонавтики іменем нашого видатного краянина названа мала планета Сонячної системи, кратер на зворотному боці Місяця.
Про його складну, трагічну і водночас прекрасну долю вченого Ви зможете дізнатись у відділі документів із економічних та технічних наук з документів книжкової виставки "В імені його – зірок далеких світ".
Запрошуємо науковців, інженерів, студентів, усіх, кого цікавить історія зародження і розвитку космонавтики ознайомитись з виставкою, яка діятиме з 12 по 30 червня 2017 року.


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок