НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
18 Травня, 20:39
Это архивная запись.

Політика Тіла. Харківська фотографія із колекції родини Гриньових

Дата:23 Тра 2017 — 18 Чер 2017
Час:17:00
Місце:JUMP галерея современного искусства

улица Монастырская, 3  на карте Полтавы

тел.: +38 (067) 50-10-600

Харківська фотографія вже майже півстоліття є важливим та впливовим художнім явищем в українському мистецтві. Радянську фото-документалістику художники харківської школи фотографії перетворили із потужного інструменту ідеологічної пропаганди в територію мистецького спротиву. "Теорія удару", що стала ключовою ідеєю художньої практики групи "Время", знайшла прояв у критичному дослідженні політичного контексту свого часу.

Проект "Політика тіла" – це історія про виокремлення індивідуального із площини колективного крізь зображення людського тіла. Філософський термін "політики тіла",
уведений Мішелем Фуко у 1970-ті роки минулого століття, окреслив особливі методи та механіку управління людьми, характерні для репресивних режимів влади. Це і стало
лейтмотивом до переосмислення наготи і права на неї в радянському суспільстві крізь практику харківської школи фотографії. Пограниччя між радянськими дозволами та
заборонами на тілесність, а також зміну трактування людського тіла через мутацію політичних режимів представлено світлинами кінця 1960-х, 1990-х та 2010-х років.

Дослідження радянського контексту є необхідним процесом переосмислення власного історичного досвіду задля розуміння сьогодення та сучасного мистецького процесу.

Художники харківської школи фотографії, які представляють українське мистецтво за кордоном та входять до відомих музейних колекцій світу, в Україні зберігаються тільки у приватних зібраннях. Харківська фотографія із колекції Тетяни і Бориса Гриньових – це збірка унікальних творів та авторів, що дозволяє представити українському глядачеві важливе мистецьке явище в його розвитку. Колекція родини Гриньових сьогодні є одним із небагатьох публічних художніх зібрань, що демонструє українське мистецтво другої половини XX – XXI століть крізь видозміну поколінь, шкіл, художніх феноменів, та відображає трансформацію українського суспільства.


Художники: Борис Михайлов, Євген Павлов, Сергій Братков, група ШИЛО (Владислав Краснощок, Сергій Лебединський, Вадим Трикоз)


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок