НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
18 Травня, 11:01
Это архивная запись.

Відкриття проекту "ДуСт: неформальне мистецтво 90х."

Дата:24 Бер 2017 — 21 Кві 2017
Час:11:00
Місце:JUMP галерея современного искусства

улица Монастырская, 3  на карте Полтавы

тел.: +38 (067) 50-10-600

24 березня галерея сучасного мистецтва JUMP відкриє експозицію, присвячену неформальним мистецьким пошукам Полтави в 90 роки минулого сторіччя. Виставка 
триватиме до 21 квітня.

"ДуСт (духовна столиця): неформальне мистецтво 90х" - це не виставка, а археологічний пошук, завданням якого стало віднайдення цілого пласту культурного життя з незвичною та випадаючою, на перший погляд, із загального контексту регіону естетикою. Метою й надихаючою складовою культурологічних "розкопок" є висвітлення мистецтва, зосередженого на пошуку свого місця у неідеологічній реальності та появи дискурсу сучасного мистецтва, як найбільш сприятливого для цього.

Зосередившись на фігурах неформального культурного андеграунду, дослідження вивело на групу художників та окремих фігур, чиє мистецтво, хоча й виставлялось кілька разів у Художньому салоні та галереї "Парсуна", проте супроводжувалось неминучими скандалами й поступово позбавлялось можливості бути представленими в художніх інституціях.

За відсутності архівів, чи бодай якихось документацій, основним місцем "розкопок" стали розповіді людей, які інколи виводили на слід тої чи іншої роботи, нового персонажу періоду або ж впирались у темний кут спогадів про знищені та втрачені твори. У результаті тісне сплетіння фігури оповідача, пригаданої історії та віднайденої роботи (самої по собі або ж у переказі) передались і в експозиції. Окрема й першопланова лінія розповідей, фотографій та відео весь час натрапляє на віднайдену роботу, виводить на неї десь у бік або залишає про неї спогад. Подібна єдність історій та творів також обережно натякає, що саме життя сприймалось, як художня акція - "Зачем было делать перформансы, если вся наша жизнь была похожа на перформанс" (Юрій Лєшуков).


Вт-Нд 11:00-18:00
ВХІД ВІЛЬНИЙ


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок