НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
29 Березня, 02:20
Это архивная запись.

Книжкова виставка до Дня Гідності та Свободи

Дата:18 Лист 2016 — 27 Лист 2016
Час:10:00
Місце:Полтавская обласная универсальная научная библиотека им.Котляревского

улица Небесной Сотни (Ленина), 17  на карте Полтавы

тел.: Тел.: (05322) 2-17-83 Тел./факс: 56-99-30

День Гідності та Свободи – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005–2011 роках, поки не було скасоване указом Президента Віктора Януковича. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи.

День Гідності та Свободи – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Помаранчева революція та Революція Гідності об’єднали вільних громадян – справжніх патріотів України навколо демократичних цінностей.

Книжкова виставка "Хай у серці кожної людини живе любов до України", яка буде представлена у відділі обслуговування користувачів з 18 по 27 листопада, присвячена саме цьому святові. На полицях експозиції зібрані книги-свідчення очевидців і учасників тих знаменних подій; публіцистичні статті; культурологічні альманахи; есе українських письменників, філософів, науковців, митців, політологів, які коментують та аналізують ту ситуацію, яка склалася в ті часи на Майдані в Києві. Документи, представлені на виставці, покликані якнайповніше висвітлити, осягнути, осмислити, дати історичну та політичну оцінки тих революційних днів. Особливу увагу читачів радимо звернути на такі видання:

-Євромайдан: хроніка в новелах [Текст] / упоряд. В. Карп'юк. – Брустурів: Дискурсус, 2014. – 214 с.
-Мухарський А. (R)еволюція духу. Мистецько-культурологічний проект. – К.: Наш формат, 2015. – 784 с.
-Майдан. Свідчення. Київ, 2013-2014 роки [Текст] : добірка свідчень про події Революції Гідності в Україні (листопад 2013 - лютий 2014 років) / ред. Л. Фінберг. – К. : Дух і Літера, 2016. – 784 с. – (Бібліотека спротиву, бібліотека надії).

Не можна обійти увагою й добірку поезій вчителя з Черкащини Сергія Тихолоза "З Євромайданом у серці: Революційні імпресії", які надруковані у часописі "Методичні діалоги" (№ 11-12 за 2015 рік). Вірші настільки відверті, щирі й зворушливі, що не залишають нікого байдужими.

Територія Свободи – так Євромайдан називали всі, хто хоч раз побував на ньому. Люди, різні за віросповіданням, поглядами, ставали тут однією сім’єю. Такої згуртованості, скоординованості, яку демонстрували українці, світ ще не бачив. Так народжувалася нація! Нація нескорених і незалежних!


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок