НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
17 Травня, 09:52
Это архивная запись.

Виставка «Поет неокласик: 125 років від дня народження Ю. Клена»

Дата:11 Жов 2016 — 25 Жов 2016
Час:11:00
Місце:Полтавская обласная универсальная научная библиотека им.Котляревского

улица Небесной Сотни (Ленина), 17  на карте Полтавы

тел.: Тел.: (05322) 2-17-83 Тел./факс: 56-99-30

У 2016 році минає 120 років від дня народження вірного сина української землі Юрія Клена – літературне ім’я Освальда Бургардта – поета, прозаїка, перекладача і літературознавця, що був одним із когорти отих багатьох, які на руїнах розваленої імперії своїми талантами у добу визвольних змагань ставили підвалини нашого сьогодення – постання незламної держави України.

Тому сектор "Канадсько-український бібліотечний центр" відділу обслуговування користувачів представляє виставку "Поет неокласик: 125 років від дня народження Ю. Клена (1891 – 1947 рр.)".

Основною темою творчості поета була Україна, він пише про її славне історичне минуле та до краю болюче сьогодення.

Сьогодні поетична спадщина Юрія Клена приходить у цілісну й неподільну українську літературу. Завдяки його творчості не увірвалась неокласична лінія розвитку української поезії. Незалежний у поглядах, принциповий і палкий поборник загальнолюдських цінностей, він усе своє життя, весь свій талант віддав Україні, усвідомлюючи себе спадкоємцем традицій І. П. Котляревського, Т. Г. Шевченка, Лесі Українки.


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок