НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
20 Травня, 03:59
Это архивная запись.

Перегляд літератури «Книга – скарб, доступний кожному»

Дата:19 Вер 2016 — 02 Жов 2016
Час:10:00
Місце:Полтавская обласная универсальная научная библиотека им.Котляревского

улица Небесной Сотни (Ленина), 17  на карте Полтавы

тел.: Тел.: (05322) 2-17-83 Тел./факс: 56-99-30

Відділ обслуговування користувачів до Всеукраїнського дня бібліотек представляє відкритий перегляд літератури "Книга – скарб, доступний кожному".

30 вересня в нашій країні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Дев’ятнадцятий рік поспіль це свято об’єднує всіх співвітчизників, рівних у праві користуватися бібліотеками, їх ресурсами та послугами.

Відділ обслуговування користувачів з 19 вересня по 2 жовтня поточного року пропонує увазі відвідувачів відкритий перегляд літератури "Книга – скарб, доступний кожному". Мета його – ще раз нагадати всім про високе призначення Бібліотеки та бібліотекара: інформувати та просвіщати, організовувати безперешкодний доступ до інформації та ресурсів бібліотек, навчати орієнтуватися в безмежному морі різноманітних джерел інформації, а ще – бути соціально значущими центрами громад.

При розкопках в Стародавньому Єгипті, над входом в одне з приміщень палацу фараона, археологи виявили напис "Аптека для душі". Цей вхід, оздоблений золотом, вів до бібліотеки, заснованої більш як три тисячі років тому при Рамзесі ІІ. Єгиптяни вважали, що книги можна порівнювати з ліками, які покращують розумову діяльність людини, облагороджують душу.

Бібліотека – це сховище пам’яті й мудрості всього людства, всієї сучасної цивілізації. Вона збирає й передає знання в просторі й часі, зберігає той нерозривний ланцюжок культури від стародавніх часів до сьогодення, забезпечує накопичення історичного досвіду. І місія бібліотекара полягає в тому, щоб зберегти й розвинути те, що іменується духовністю суспільства.

То ж нехай і сьогодні, як і впродовж багатьох століть до цього, бібліотека залишається не тільки невичерпним джерелом знань, а й добрим другом, надійним помічником та найкращою відрадою для серця.
Зі святом усіх – і бібліотекарів, і користувачів бібліотек!!!


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок