НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
17 Травня, 07:42
Это архивная запись.

Книжкова виставка-персоналія «Зигмунд Фрейд: тріумф і крах психоаналізу»

Дата:03 Тра 2016 — 13 Тра 2016
Час:10:00
Місце:Полтавская обласная универсальная научная библиотека им.Котляревского

улица Небесной Сотни (Ленина), 17  на карте Полтавы

тел.: Тел.: (05322) 2-17-83 Тел./факс: 56-99-30

 У відділі обслуговування користувачів до 160-річчя від дня народження великого австрійського науковця-психолога і невропатолога Зигмунда Фрейда відкрилася книжкова виставка-персоналія «Зигмунд Фрейд: тріумф і крах психоаналізу».
Вчення Зигмунда Фрейда (1856-1939) потужно і глибоко вплинуло на психологію, філософію, мистецтво, на всю західну культуру. Небагато вчень так відчутно змінили знання людини про саму себе, про свою психіку, душу. Воно справедливо лягло в основу персонології. На честь його творця це вчення назвали фрейдизмом (фройдизмом). Сам він іменував його психоаналізом. І саме цей термін вживається помітно частіше.
Документи, представлені на виставці, дають змогу зрозуміти суть психоаналізу як пошуку та обґрунтування способів виявлення неусвідомлюваного суб’єктом змісту його власних спонук (потягів, бажань, пристрастей), які утруднюють йому життя і спричиняють невротичні розлади, з психотерапевтичною метою.
Працюючи лікарем-невропатологом, З. Фрейд відкрив, що прихований від свідомості глибинний пласт психіки людини являє собою «бурхливий вир» потужних спонук, котрі відчутно впливають на її життя й навіть можуть спричиняти неврози. Пошук ефективних методів лікування таких неврозів й ліг в основу психоаналізу.
Розділи виставки «Легенда та міф З. Фрейда», «Психоаналіз як теорія», «Ловець неусвідомленого», «Невичерпні глибини душі» представляють наукові дослідження праць З. Фрейда.
Виставка буде цікавою, в першу чергу, науковцям, практикуючим психологам і лікарям, студентам, які здобувають фах лікаря чи психолога, та, зрештою, всім, хто цікавиться психологією.


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок