НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
19 Травня, 03:10
Это архивная запись.

Виставка «Прийдіть побачите Невидимого»

Дата:17 Гру 2015 — 24 Гру 2015
Час:11:00
Місце:JUMP галерея современного искусства

улица Монастырская, 3  на карте Полтавы

тел.: +38 (067) 50-10-600

17 грудня в галереї сучасного мистецтва JUMP відкриється виставка ікон «Прийдіть побачите Невидимого», що представлятиме сучасний іконопис від іконописної майстерні «Небо на землі» (м. Миколаїв), під керівництвом священика Сергія Павелка.

Відвідувачі виставки побачать близько 30 ікон. До експозиції увійшли роботи, виконані в різних техніках, зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських та зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона, ікона на камені, а також експериментальну реконструкцію старовинних ікон з використанням елементів надсучасних технологій – приміром, інкрустацію електронними платами.
Виставка розпочнеться на передодні святкування зимових свят: дня святого Миколая, Різдва Христового, Водохреща. Зима в житті людини є своєрідною точкою відліку – з її закінченням закінчується один період життя і починається інший, повний нових сподівань та надій на краще. Тому не випадково родина іконописців приурочила виставку до цих великих свят.

Родзинкою виставки будуть 8 ікон написаних на камені. Ці ікони є зразком сучасної української ікони, вони поєднують в собі канон церкви та творчість. До прикладу ікона Різдва Христового. На іконі зображені тільки фігури, а тлом, мовою іконопису – Cвітлом, Божою Славою, виступає сама структура каменю. Її стало видно після розрізу та оброки поверхні агату. Завдяки тому, що вигляд його поверхні нагадав майстрам таємничу Вифлеємську печеру, було створено унікальні творчі роботи.
Шукаючи нові засоби виразності, іконописці майстерні «Небо на землі» прагнуть дотримуватися старовинних технологій – використовують тільки натуральні матеріали, а фарби готують із природних мінералів та пігментів власноруч. Іконописці « Небо на землі» наголошують на унікальності такого виду мистецтва, як іконопис. Ікона, являючись однією з основних святинь християнського світу є також і твором мистецтва та посідає особливе місце в сучасному культурному процесі.



Побутує думка, що в іконі немає нічого нового і вона, згідно з канонами, повторює тільки існуючі зразки. Іконописці «Небо на землі » вважають, що ікона повинна бути завжди новою, актуальною і зрозумілою сучасній людині, для якої створюється. Ікона повинна говорити з нею, народжувати молитву. Існуючі канони зовсім не обмежують. Навпаки! Вони надихають на нові пошуки в ім'я Христове.



Відкриття 17 грудня о 17:00. Виставка триватиме до 24 січня.

Графік роботи: Вт-Нд 11:00 – 18:00; Понеділок вихідний

Вхід Вільний.

Куратор – Марія Павелко. Організатор виставки ART GROUP JUMP


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок