НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
28 Березня, 11:18
Это архивная запись.

Документальна виставка „Україномовна преса Полтавщини поч. ХХ ст.”.

Дни недели:Пн, Вт, Ср, Чт, Пт
Час:10:00
Місце:Державний архів Полтавської області
28 жовтня у Державному архіві області відкрито документальну виставку „Україномовна преса Полтавщини поч. ХХ ст.” за участю керівника апарату облдержадміністрації Миколи Білоконя, громадськості, студентства та ін.

Виставка присвячена 110-літньому ювілею виходу у світ перших суто національних за змістом і мовою українських видань на території Східної України. Полтавський край на цій ниві виступив заспівувачем, адже саме тут побачили світ перші україномовні видання – лубенський часопис «Хлібороб» та полтавський – «Рідний край». Тому метою заходу було вшанувати здобутки видатних полтавських діячів на видавничій, редакторській та публіцистичній ниві (братів Шеметів, Григорія Маркевича, Григорія Коваленка, Миколу Дмитрієва, Олену Пчілку, Панаса Мирного). Полтавські часописи ставили і виконували благородне завдання «боронити усяке добре українське діло, боронитися проти усякого лиха і кривди, хоч би та кривда виходила від сильних та багатих».

Виставка діятиме до середини листопада 2015 року.

Довідки за телефонами: (05322)7-34-39, 7-22-55



разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок