НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
22 Вересня, 08:26
Это архивная запись.

Книжкова виставка «О. Потебня – зачинатель українського народознавства»

Дата:14 Вер 2015 — 27 Вер 2015
Час:09:00
Місце:Полтавская обласная универсальная научная библиотека им.Котляревского

улица Небесной Сотни (Ленина), 17  на карте Полтавы

тел.: Тел.: (05322) 2-17-83 Тел./факс: 56-99-30

У відділі обслуговування користувачів відкрилася книжкова виставка «О. Потебня – зачинатель українського народознавства».
22 вересня 2015 р. виповнюється 180 років від дня народження видатного українського вченого-мовознавця, педагога, культуролога, фольклориста, літературознавця, професора Харківського університету Олександра Опанасовича Потебні, який вирізнявся серед учених-сучасників надзвичайною широтою наукових інтересів та енциклопедичністю знань.
Формування фольклористичної концепції Олександра Опанасовича Потебні відбувалося під впливом багатьох чинників. В основі його глибинного зацікавлення творчістю народу, безперечно, лежить фактор етнічної самоідентифікації, усвідомлення себе українцем за родом, кров’ю, менталітетом, устремліннями. Так, в автобіографічному листі від 11 грудня 1886 року до визначного чеського вченого-славіста Адольфа Патери Олександр Потебня підкреслював: «Обставинами мого життя зумовлене те, що під час наукових моїх занять вихідною точкою моєю, іноді помітною, іноді не помітною для інших, були українська мова та українська народна словесність. Коли б ця вихідна точка і пов’язане з нею почуття не були мені дані, і коли б я виріс поза зв’язком із народними переказами, то, мені здається, навряд чи я став би займатися наукою».
Вшановуючи пам’ять відомого вченого-мовознавця, відділ обслуговування користувачів представляє книжкову виставку - ім’я «О. Потебня – зачинатель українського народознавства».
Документи, що представлені на виставці, знайомлять читача з лінгвістичними, етнографічними, фольклорними науковими дослідженнями Олександра Опанасовича Потебні, а також розказують про основні педагогічні принципи видатного вченого.
Виставка діятиме з 14 по 27 вересня 2015 року.



разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок