НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
22 Вересня, 10:42
Это архивная запись.

Виставка робіт у техніці фриволіте

Дата:19 Сер 2015 — 26 Сер 2015
Час:10:00
Місце:Галерея искусств

улица Европейская (Фрунзе), 5  на карте Полтавы

тел.: (0532) 56-35-40, (0532) 56-07-31

19 серпня у Галереї Мистецтв відкрилася незвичайна виставка – виробів у техніці фриволіте "З молитвою за Україну". Ця з давніх-давен відома техніка сьогодні відроджується у руках майстрині Катерини Андріївни Калініченко.

Катерина Калініченко народилася в селі Землянки на Глобинщині. За фахом – бібліотечний працівник. Любов до рукоділля з дитинства прищепила мама. З дідів-прадідів були шевці. Навіть випадкову зміну прізвища (Швець) породило це уміння в 1919 році під час першого радянського перепису. Відродили родове прізвище Шевченко лише в 1960 році. Дідусь по маминій лінії був теж шевцем, чоботарем, пічником. У домі жінки завжди шили все самі, ткали, в’язали, плели і вишивали. Тато, будучи рибалкою, кожну вільну хвилину з глицями в руках плів ятері. Ще малою вміла вишивати, плести, в’язати, а згодом і шити. Захоплення рукоділлям та любов до нього передались і двом донечкам.

«Про плетиво фриволіте знала з 80-го року. Воно було в забутті всі роки радянської влади, як розкіш і барська затія і в протест назві «царське плетиво». Тож коли з’явилася інформація в пресі щодо його відродження, тут же самостійно почала освоювати. І допомогло самотужки освоїти це плетиво знання рибальського вузла від тата. Володію ним уже близько двадцяти чотирьох років, вкладаючи душу і свою фантазію.
Ціную плетиво як незвичне та рідкісне рукоділля: за зручність роботи в будь-яких умовах, навіть у транспорті, за повітряність, ніжність і красу та велике задоволення від процесу роботи. Тому є велике бажання навчати всіх небайдужих і не дати вдруге зникнути такій красі.
Уміння це передаю уже понад сім років всім, хто бажає оволодіти ним і прилучитися до створення такої ніжної краси.

За цей час відбулося понад десять майстер-класів та тридцять дві виставки, на багатьох із них презентувалися роботи моїх учениць».



разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок