НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
21 Вересня, 16:51
Это архивная запись.

Персональна виставка Едуарда Бэльського

Дата:12 Лип 2013 — 18 Сер 2013
Час:9:00
Місце:Галерея искусств

улица Европейская (Фрунзе), 5  на карте Полтавы

тел.: (0532) 56-35-40, (0532) 56-07-31

З 12 липня у великій виставковій залі Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка відкрита цікава виставка робіт Едуарда Бєльського - відомого сучасного українського художника.

Надзвичайний інтерес до творчості Едуарда Бєльського у галеристів і колекціонерів усього світу породили унікальне поєднання кращих традицій українського живопису з безсумнівним впливом французької школи.

Як результат - більше 20 персональних виставок в Австрії, Чехії, Франції, Німеччини, Швеції, США, а також участь у численних групових мистецьких фестивалях, таких як Art Ireland, Art Geneva, Art Stuttgart, Art Vienna, Art Zurich International, Affordable Art Fair у Лондоні, Парижі, Нью-Йорку, Брюсселі та Амстердамі, Salon Des Independantes в Парижі. Сьогодні його роботи представлені в галереях більшості європейських країн Європи та США.

Едуард Бєльський народився 4 січня 1963 на Волині. Закінчив Республіканську художню школу імені Тараса Шевченка, пізніше – Дніпропетровське художнє училище, а в 1991 році – Українську Академію Мистецтв (відділення монументального живопису).

З 1992 року – член Національної спілки художників України.

Художній стиль Едуарда Бєльського і справді унікальний. Улюблені жанри – портрет, міський пейзаж, морський пейзаж; рідше – натюрморт.

Особливе місце серед них займає морський пейзаж - в деякому роді, візитна картка художника. За словами друзів Едуарда, кораблі і вітрильники не покидають його полотна ще з часів Академії Мистецтв. Кілька днів у році Бєльський з родиною неодмінно проводить біля моря, споглядаючи улюблену стихію і активно працюючи. Мандрівний глядач легко впізнає на його картинах знайомі кипариси Гурзуфа або причали Хорватії.

Жіночі портрети у творчості Бєльського не тільки переважають кількісно, але і складають особливий її розділ. Це не портрети у традиційному розумінні, це, швидше, якісь форми фіксації Сущого на полотні. Ці жінки мрійливі і ніжні, вони загадкові і деколи навіть нереальні. Цю їх особливість можна пояснити тим, що Едуард Бєльський не працює з живими моделями або з фотографіями. Галерист Ольга Бебко, що вже багато років спостерігає за творчим розвитком цього художника, відзначає, що деякі, на перший погляд, жіночі образи можна розглядати як складові особистості самого Едуарда.

Крім живопису, Едуард Бєльський відомий своїми офортами, виконаними в техніці "сухої голки". У них переважають жіночі портрети, в тому числі і подвійні, а також оголена натура, де витончені форми передані декількома нерівними штрихами, темними плямами і яскравими мазками.

Едуард Бєльський-художник творчо і комерційно відбувся насамперед на західному арт-ринку. Ось уже протягом кількох сезонів він постійний учасник Салону Незалежних у Парижі, щорічних арт-фестивалів в Карлсруе, Манчестері, Цюріху, Дубліні, Відні, Зальцбурзі, а також експонент в празьких галереях «Ле Сеантс», «Миро», «Арт-Галія» в Бордо.


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок