НОВИНИАФІШАКІНОКАТАЛОГ ПІДПРИЄМСТВЗАКЛАДИ HoReCaКРАСА ТА ЗДОРОВ'ЯПОГОДАГОРОСКОП
09 Травня, 02:18
Это архивная запись.

Національний народний хор України імені Г. Г. Верьовки

Дата:23 Листопада 2016
Час:19:00
Місце:Листопад, концертный зал

улица Соборности (Октябрьская), 58  на карте Полтавы

тел.: (0532) 50-25-05 касса; 56-12-84 директор

Хор Верьовки – найбільший український професійний хоровий колектив, який з 11 вересня 1943 року тріумфально поширює світом українську народну пісню та українське музичне мистецтво.

Широкий репертуарний діапазон нашого колективу включає в себе, як етнічно-фольклорні так і класичні обробки акапела і пісні сучасних композиторів; як вокально- хореографічні сцени та композиції, так і народні дійства, наприклад фольк-опера-балет Є.Станковича "Цвіт папороті".

В репертуарі колективу повноцінно відтворена вокально-музична та танцювально-народна культура всіх регіонів України. Кожний музичний твір виконується в оригінальному виконанні. Репертуар хору Верьовки налічує більше ніж 1000 творів.

Складається національний хор ім. Верьовки з 158 чоловік. Колектив має три групи: хорову групу, оркестрову групу, хореографічну групу. До складу колективу входять народні та заслужені артисти України, заслужені діячи мистецтв України.

Більше 70 років тому, першим керівником колективу став Григорій Гурійович Верьовка, ім’я якого носить колектив хору з 1965 року. В цьому ж році хору Верьовки було присвоєно звання заслуженого. В 1971 році колективу було присвоєно почесне звання академічний, а в 1997 році надано статус національного.

Традиційно хор Верьовки бере участь в усіх великих українських державних заходах, наприклад, саме наш хор удостоєний права відкривати сесії Верховної Ради України.


разместить рекламу
разместить рекламу
разместить рекламу

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови обов'язкового вказівки активного, не закритого для індексації пошуковими системами, не скриптового гіперпосилання на сайт Полтава-Інфо - Poltava.Info, для друкованих видань - з формулюванням "за матеріалами сайту Poltava.Info".

Увага! Копіювання інформації із розділів Афіша Полтави, Заклади HoReCa, Здоров'я та краса, Каталог підприємств заборонене у будь-якому вигляді!

Адміністрація сайту Полтава-Інфо не завжди поділяє думку авторів статей і не несе відповідальності за зміст інформації, яка розміщується відвідувачами ресурсу.

© 2004-2024 "Полтава-Інфо" інформаційний сайт
Про нас
|
Розміщення реклами
|
Контакти
|
Зворотній зв'язок